de mobiele studio van Michèle Feyaerts

Ben je visagiste of hairstyliste, dan heb je het waarschijnlijk al wel gemerkt: de werkruimtes zijn niet altijd optimaal. Topvisagiste Michèle Feyaerts bleef echter niet bij de pakken zitten en ontwierp prompt haar eigen trendy, mobiele studio: ingericht in funky groen en stijlvol zwart. Samen met haar 8 medewerkers doorkruist ze het land met deze rijdende make-over studio.  Wij vroegen haar hoe dit idee tot stand kwam.

Dag Michèle.  Het is een aangename verschijning, jouw mobiele studio! Hoe ben je op het idee gekomen om zo’n rijdende studio te (laten) bouwen?

Wel, de idee van een rijdende studio is 10 jaar in mijn hoofd gerijpt. Voor mijn opdrachten kom ik op de meest uiteenlopende locaties terecht. Ik werk voor televisie, modeshows en fotoshoots, maar verzorg bijvoorbeeld ook de make-up van bruidjes. Ik organiseer make-overs en infodagen voor beurzen en bedrijven. Ik constateerde dat sommige plaatsen waar ik terecht kwam niet ideaal waren om te werken. Er was te weinig plaats of te weinig licht, het was er te koud of te vuil,… Deze probleempjes zijn nu allemaal opgelost dankzij mijn mobiel!

Ik kan me inbeelden dat zo’n mobiel niet kant-en-klaar te koop is en er dus veel tijd en energie gekropen is in de ontwikkeling ervan?

Inderdaad. We moesten eerst op zoek naar een geschikte mobiel: wendbaar genoeg om overal vlot te kunnen parkeren en toch voldoende ruimte om goed te kunnen werken. Het ontwerp  van de inrichting en de publiciteit staan op mijn naam, maar zonder mijn man Marc had ik dit project niet kunnen verwezenlijken. Hij heeft me  enorm hard geholpen door de  technische uitvoering op zich te nemen: elektrische leidingen leggen,  isolatie, airco,  spiegels en lampen plaatsen, bankjes, wanden en tabletten op maat maken en installeren… Ik heb de leukere aspecten aangepakt: het verven, behangen en inrichten van de mobiel. Je kan wel stellen dat de afwerking van dit project enkele maanden in beslag genomen heeft.

Wat zijn volgens jou de grootste voordelen van de mobiel, behalve dan dat je je grenzeloos kan verplaatsen?

In de eerste plaats is een mobiele studio erg handig. Het nodige materiaal ligt altijd binnen handbereik. Je zit altijd in een nette, gezellige ruimte en de temperatuur kan altijd geregeld worden. Er is een cosy corner waarin je je kan neervlijen in een zwart kuipzeteltje of op een aangename regisseursstoel. Dankzij de 2 broadwayspiegels voel je je helemaal in Hollywood. Iedereen is steeds superenthousiast!

Wie doet er beroep op jouw mobiele studio? Doe je er enkel (grote) evenementen mee aan, of rijd je er even goed mee naar iemand zijn/haar thuis?

Verleden jaar heb ik enorm veel bruiden gelukkig kunnen maken met dit exclusief concept. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij de fotografen van dienst. Ook zij erkenden de voordelen van de mobiel waardoor ik  meer opdrachten voor shoots  op verplaatsing kreeg. De evenementensector heeft ondertussen ook mijn mobiel ontdekt: shows, bedrijfsfeesten, tv-opnames, beurzen,… Alles kan. Mensen reageren overenthousiast en willen kost wat kost de mobiel boeken. Bedrijven  reserveren de mobiel als “treat” voor hun medewerkers: een leuke make-up/kapsel of een kleuradvies in de mobiel. Een moeder die haar dochter wil verrassen met een feestmake-up of een kleurenanalyse voor een verjaardag… De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Wat is zo al het meest memorabele evenement dat je met dit project hebt aangedaan?

Elk evenement is memorabel doordat de mensen allemaal zo enthousiast reageerden. Misschien is het nachtelijk grimeren op  Halloween wel een aparte belevenis geweest  door de mysterieuze, toffe  sfeer  die er toen hing. En ook onvergetelijk was het moment  toen het dames -trio  B.A.B.E  zich, na de shoot van hun nieuwe cd-hoes, vol enthousiasme neervlijden in de mobiel, gehuld in hun sexy outfit. Het plaatje was gewoon hélemaal àf !!!

Ons lijkt het alvast een geweldig idee als verrassing voor een vriendin of voor een vrijgezellenavond! Hartelijk bedankt voor je tijd. Nog veel succes met dit leuke project.

Heel graag gedaan.

G.H.

Wil jij je ook graag eens in de watten laten leggen? Michèle parkeert met alle plezier haar funky bus ook voor jouw deur!
Meer informatie vind je op
www.creazione-3000.be

Gerelateerde berichten :

  • Het moet in een boek van de beroemde bioloog Desmond Morris geweest zijn dat een vriend me een paar jaar geleden twee schijnbaar identieke foto’s ...

  • Dr. Peter Raus is plastisch chirurg en gespecialiseerd in oogchirurgie.  Hij doceert ook een aantal vakken binnen de opleiding tot Verjongingscons ...

  • We verdedigen de belangen van onze leden tijdens de onderhandelingen met de overheid. Wanneer er wetten worden gemaakt of gewijzigd zien we er als ...