Wat doen we?

De Wellnessfederatie is een beroepsvereniging voor en door mensen die werken in de Wellness en Beautysector. Zij werd opgericht in 2005. Vanaf 1 januari 2011 is de federatie erkend door de Hoge Raad van Middenstand, die valt onder de bevoegdheid van de federale Minster van Eonomie en Middenstand. We verdedigen de belangen van onze leden tijdens de onderhandelingen met de overheid. Wanneer er wetten worden gemaakt of gewijzigd zien we er als federatie op toe dat jouw professionele belangen niet worden geschaad. Deze erkenning geldt voor de periode 2011 tot 2016.

Onze leden krijgen regelmatig gratis advies, opleidingen en nieuwsbrieven die hen op de hoogte houden van het reilen en zeilen binnen onze sector.

Regelmatig onderhandelen we met de mualiteiten over de terugbetaling van diensten die zijn verricht door onze erkende leden.

De beroepsvereniging organiseert gespecialiseerde seminaries en vervolmakingcursussen die de kwaliteit van jouw werkzaamheden verhoogt.

De Wellnessfederatie geeft je gratis juridisch en boekhoudkundig advies. Onze gespecialiseerde medewerkers staan graag voor je klaar!

De Wellnessfederatie probeert de belangen van de wellnesssector te verzoenen met die van de medische sector. Elke sector probeert zijn vakgebied te beschermen, vaak louter uit financiële belangen. Wij zien er op toe dat jouw belangen goed worden verdedigd!

Op fiscaal vlak ijveren we voor lagere belastingen en een lager BTW–tarief van 6% op alle diensten die te maken hebben met wellness. Gezondheid is nu eenmaal een basisbehoefte en kan niet worden belast als een luxe-behoefte.

De Wellnessfederatie controleert via audits de professionaliteit van haar leden. Erkende leden van de beroepsfederatie krijgen een embleem dat staat voor kwaliteit en professionalisme. Onze klanten en leveranciers (h)erkennen dit logo. We hebben er samen maximaal belang bij om dit logo te promoten. Tevens controleert de Wellnessfederatie de verschillende scholen en opleidingen.

De Wellnessfederatie heeft een gratis ledenblad waarin we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen onze sector. We zorgen er voor dat je maximaal bent geïnformeerd. Zo krijg je onder meer gratis toegang tot een digitaal leerplatform en WELLNESSTV.

De Wellnessfederatie organiseert soms hoeveelheidsaankopen met al haar leden, zodat maximaal kan geprofiteerd worden van de laagste prijzen.

De federatie brengt leden dichter bij elkaar. Je kan er de nodige contacten leggen en partners zoeken tijdens verschillende evenementen, opleidingen en beurzen. Aangesloten leden kunnen het ledenregister inkijken.

De federatie heeft nauwe banden met de media en stelt de sector in een goed daglicht.

De federatie haalt de contacten aan met de verschillende banken opdat de financiële sector meer vertrouwen zou hebben in onze branche. Dit moet jouw groei in de toekomst gemakkelijker maken.

Zoals je ziet is dit een hele waaier activiteiten. Wil je meer informatie kan je contact met ons opnemen via het telefoonnummer 03/292.33.35. Je kan ook steeds langskomen voor een kennismaking.

Je kan op zeer eenvoudige wijze lid worden van de Wellnessfederatie als je werknemer of zelfstandig ondernemer bent binnen de sector van beauty en Wellness.