Kinderverzorging (Allround)

 • Diploma
 • cpHomeCourseType
 • 3-6 cpHomeCourseMonths
 • cpAllroundCourse
 • Centrum voor Afstandsonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
1095.00

Kinderverzorger, cpProfessionWithFuture

Heb je altijd al met kinderen willen werken? Hou je van verzorging, ben je speels maar neem je ook leiding wanneer nodig? Dan is de allround cursus kinderzorg jouw ding!

Met deze allround opleiding leer je kinderen op een warme en correcte manier begeleiden en verzorgen tijdens hun ontwikkeling. Kinderbegeleiding, -psychologie, -verzorging maar ook Levensreddend Handelen behoren allemaal tot jouw professionele takenpakket als kinderverzorger. Naast praktische verzorgingstechnieken leer je ook pedagogische en psychologische opvoedingstechnieken. Ten slotte kies je voor een specialisatie in HSP of ADHD begeleiding.

Je wordt dus klaargestoomd om kinderen in alle facetten van hun ontwikkelingsproces te ondersteunen.

cpWouldYou
 • baby’s en kleine kinderen ondersteunen in hun ontwikkelingsproces
 • jouw pedagogische en psychologische vaardigheden inzetten om kinderen te helpen
 • jouw loopbaan een positieve wending geven door te starten als Kinderverzorger
 • studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
Kinderverzorging (Allround)
 • Diploma
 • cpHomeCourseType
 • 3-6 cpHomeCourseMonths
 • cpAllroundCourse
 • cpEducationTypeProfessional
 • 1095.00
cpProgram Kinderverzorging (Allround)
Kinderzorg Basis
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Kinderzorg Basis

De ontwikkeling van baby’s en kleine kinderen speelt zich af op twee niveaus: lichamelijk en mentaal. Het is dan ook belangrijk om bij de opvoeding en begeleiding van een kind aandacht te besteden aan lichaam én geest.

In deze opleiding leer jij ten eerste hoe je hoe je kinderen van verschillende leeftijden helpt om flink te groeien en hun lichaampje optimaal te ontwikkelen. Er is aandacht voor slaap, lichaamszorg en voeding. Ten tweede ontdek je hoe je de opvoeding afstemt op de unieke psychologische eigenschappen van elk kind. Daarvoor gebruiken we de theorieën van de beroemde Amerikaanse psycholoog Maslow.

Zo heb jij alles op zak om kinderen op een gepersonaliseerde manier te verzorgen, helemaal toegespitst op de individuele noden en behoeften.

cpShowMoreButton
Veiligheid & Hygiëne voor Kinderen
1-3 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Veiligheid & Hygiëne voor Kinderen

Jonge kinderen houden ervan om hun omgeving te ontdekken. Door te ravotten, te experimenteren, te proeven of te voelen leren ze de grote wereld rondom hen kennen. Het is dan ook belangrijk dat de omgeving waarin kindjes opgroeien veilig en hygiënisch is. Anders gezegd: zorg dragen voor kinderen betekent zorg dragen voor hun onmiddellijke omgeving.

Net daarom besteden we in deze cursus op verschillende vlakken aandacht aan veiligheid en hygiëne: van de woning, over de voeding, tot de kleding. Je focust ook op stimulerende activiteiten die het kind helpen om zich al spelend te ontwikkelen en op een spontane manier nieuwe dingen aan te leren. Jij maakt binnenkort van elke kamer of van elke woning een perfecte place to play!

cpShowMoreButton
EHBO bij kinderen
3-6 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: EHBO bij kinderen

Wil je alles leren over levensreddend handelen bij kinderen? Werk je in een crèche, kinderopvang of school en heb je je officiële attest nodig? Kies dan zeker voor deze praktijkgerichte thuiscursus.

Van thuis uit en op eigen tempo krijg je de verschillende aspecten van EHBO voor kinderen onder de knie: reanimatie, wondverzorging, hulp bij vergiftiging, allergie of brandwonden, enz.

Na deze cursus ben jij talrijke levensbedreigende situaties te baas en red je jonge leventjes.

cpShowMoreButton
Psychische Zorg
1-3 cpHomeCourseMonths

cpObligatoryChildCapital: Psychische Zorg

Elk kind is anders. Persoonlijkheid, karakter, temperament,… Allemaal hebben ze een invloed op hoe baby’s en kleine kinderen zich ontwikkelen. Allemaal spelen ze een rol bij de opvoeding van het kind.

In deze opleiding leer jij hoe je de opvoeding of begeleiding afstemt op de unieke psychologische eigenschappen van elk kind. Daarvoor gebruiken we de theorieën van de beroemde Amerikaanse psycholoog Maslow. Je verdiept je ook in problematisch of afwijkend gedrag, denk maar aan agressie of eetstoornissen. Ten slotte komen mentale en lichamelijke beperkingen aan bod. Zo heb jij alles op zak om kinderen op een gepersonaliseerde manier te benaderen, helemaal toegespitst op de individuele noden en behoeften.

cpShowMoreButton
Hooggevoeligheid Omgaan met
3-6 cpHomeCourseMonths

cpOptionalChildCapital: Hooggevoeligheid Omgaan met

Wie hooggevoelig is, krijgt elk moment van de dag een overload aan prikkels te verwerken. Visueel, auditief, tactiel stroomt er heel wat informatie binnen en élke zenuw is hier extra gevoelig voor. Subtiele signalen uit hun omgeving die anderen niet eens opmerken, worden waargenomen. Dit levert veel voordelen op, maar maakt tegelijk ook kwetsbaar voor negatieve spanningen.

Hooggevoelige personen hebben dus vaak wel een ondersteunend duwtje in de rug nodig. Daarom leer je in deze cursus hiermee om te gaan en dit vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

De cursus is daarmee geschikt voor zowel coaches als mensen die zelf hooggevoelig zijn of personen kennen die HSP zijn.

cpShowMoreButton
ADHD - Omgaan met
3-6 cpHomeCourseMonths

cpOptionalChildCapital: ADHD - Omgaan met

Ga jij dagelijks om met ADHD-patiënten? Verlopen deze contacten niet altijd even vlot? Dan weet je welke frustraties dit met zich meebrengt: conflict, spanning, teleurstelling, ... Wil je leren hoe je gepast omgaat met ADHD en deze problemen vermijdt? Schrijf je dan nu in voor deze praktijkgerichte thuiscursus.

Van thuis uit en tegen de scherpste prijs leer jij op eigen tempo wat ADHD juist is en welke invloed het heeft. Je steekt talrijke specifieke technieken op om correct en efficiënt om te gaan met ADHD-gedrag. Je leert hoe je ADHD-patiënten het beste benadert, met hen communiceert en conflicten oplost.

Na de thuiscursus heb je een uitstekende kennis over ADHD en weet je in elke situatie correct te reageren.

cpShowMoreButton
Kinderzorg
cpSkillsAndSkills
 • Word een expert in de ontwikkeling van kinderen en leer leuke spelactiviteiten
 • Bestudeer verschillende opvoedingsstijlen en los specifieke opvoedingsmoeilijkheden op
 • Leer alles over veiligheid, (eerste) hulpverlening en levensreddend handelen bij kinderen
Kinderzorg
cpFutureOpportunities
 • Kinderverzorger

cpPracticalInfo

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

cpFinancialInfo

Je betaalt voor je opleiding Kinderverzorging (Allround) maar 1095.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, de professionele begeleiding van een toegewijd docent met een passie voor kinderzorg, toegang tot extra lesmateriaal op het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start in de kinderzorg!

Kinderverzorging (Allround)
 • Diploma
 • cpHomeCourseType
 • 3-6 cpHomeCourseMonths
 • cpAllroundCourse
 • 1095.00

cpStartNewCarreer Kinderverzorging (Allround). cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Afstandsonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Kinderverzorging (Allround)

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

testimonial-picture
cpT1Name

cpT1Testimonial

testimonial-picture
cpT2Name

cpT2Testimonial

testimonial-picture
cpT3Name

cpT3Testimonial

cpLiTestimonials