Welkom bij de Wellnessfederatie

De beroepsvereniging voor wellnesswerkers

aUsFindOutMore

Word vandaag nog lid

Les van wellness professionals

Geniet van extra voordelen

De Wellnessfederatie is de beroepsvereniging voor en door wellnesswerkers. Ze verenigt honderden werknemers, zelfstandigen en studenten uit de Belgische beauty-, wellness- en coachingsector. De Wellnessfederatie verdedigt de belangen van iedereen die professioneel bezig is met schoonheid en gezondheid, vanbinnen én vanbuiten. Onze beroepsvereniging ontkiemde vanuit de werkpraktijk. Ze telt inmiddels honderden erkende leden uit heel België. Een tiental ondernemers en werknemers uit de branche leiden de federatie. Zij doen dit vrijwillig en met volle overtuiging. De federatie is gevestigd in Antwerpen en heeft in elke Belgische provincie een vaste vertegenwoordiger.

De Wellnessfederatie zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO´s van de FOD Economie. Via deze weg heeft de vereniging direct invloed op het politieke beleid op het allerhoogste niveau. Zo timmert ze mee aan een mooie toekomst voor de Belgische wellnessbranche. Als beroepsvereniging voor professionals uit de beauty-, wellness- en coachingsector heeft de Wellnessfederatie een uitgebreid takenpakket, aangevuld met allerlei nevenactiviteiten. We stemmen onze taken en activiteiten voortdurend af op de veranderende noden van onze leden, met hun economische belangen en hun professionele prioriteiten als uitgangspunt. 

aUsMeetUs
aUsNiceToMeetYou

aUsThisIsOurTeam

Employee Nick Van Boxel Nick Van Boxel

IT project manager

Employee Jordan Stanchev Jordan Stanchev

Software developer

Employee Christophe Luts Christophe Luts

Multimedia & Motion Designer

Employee Hans Bloemen Hans Bloemen

Communication Specialist

Employee Marieke Van Vrede Marieke Van Vrede

Opleidingsmanager

aUsWhatDoWeStandFor

Als Wellnessfederatie bouwen we onze activiteiten en werking uit vanuit drie kernwaarden: betrouwbaarheid, toegankelijkheid en innovatie. Een essentieel kernmerk van de wellnesssector is betrouwbaarheid. In de branche is enkel ruimte voor kwaliteitsvolle, professionele en ethische behandelingen door goed opgeleide wellnesswerkers. Respect voor de persoonlijkheid en de lichamelijke, emotionele en psychologische gezondheid van de klant is daarbij onmisbaar. Enkel zo is de klant er zeker van dat hij of zij de juiste behandeling krijgt. Enkel zo kan de klant zijn of haar wellnesswerker ten volle vertrouwen.

Gezondheid en welzijn zijn basisbehoeften waar elk individu recht op heeft. Dit principe ligt aan de basis voor onze tweede kernwaarde: toegankelijkheid. De wellnesssector hoort met andere woorden ten dienste te staan van alle consumenten. Een open, transparant en laagdrempelig karakter garandeert deze toegankelijkheid. De wellnesssector heeft enkel een toekomst als ze innovatief is en met de tijd mee evolueert. Dynamisch, flexibel en baanbrekend zijn geen buzzwords, maar fundamentele eigenschappen van een succesvolle wellnesssector. Recente wetenschappelijke ontdekkingen spelen hierin een sleutelrol. Dit betekent concreet dat wellnesswerkers voortdurend nieuwe technieken, toepassingen en behandelingen in de bestaande expertise integreren door levensbreed en levenslang te leren. Het doel? De klant nog beter verder helpen.

Om onze drie kernwaarden uit te dragen doorheen de hele sector, richting de overheid én richting het brede publiek, is het nodig om de krachten te bundelen. Een beroepsvereniging is daarvoor het meest gepaste forum. Vanuit onze kernwaarden streven we naar een bloeiende en innoverende beauty-, wellness- en coachingsector. We timmeren aan een betrouwbare sector die duurzaam ingebed is in de ruimere economische context, met hoge standaards op vlak van opleiding, veiligheid en hygiëne. We bouwen aan een toegankelijke sector waarin de klant altijd centraal staat en op elk moment geniet van een kwaliteitsvolle behandeling op maat. Dat is waar we samen, elke dag opnieuw, naartoe werken.

aUsWhatWeWouldDoWithoutThem

aUsMeetOurGreatTeamOfTeachers

Teacher Martina Gylsen Martina Gylsen

Chakra- en Aura Healing

Teacher Ine Vercammen Ine Vercammen

Assertiviteitstraining

Teacher Anja Van Damme Anja Van Damme

Acupressuur

Teacher Anne Baus Anne Baus

Moxa Therapie

Teacher Isabelle Gheldolf Isabelle Gheldolf

Yoga Instructeur

interestsCarouselHeader

popularCourses


Wellnessfederatie TV

aUsFactsAndFigures

recognitions-1
recognitions-2
recognitions-3
recognitions-4
recognitions-5
recognitions-6

recentBlogs

aUsInfluencersHeading

Influencer Viktor Louka  Siebens

Viktor Louka Siebens

aUsJoinedIn 2020

readMore
Influencer Ellen Van Cutsem

Ellen Van Cutsem

aUsJoinedIn 2020

Dol op beauty(producten), jurkjes, reizen en gezellige etentjes! Mijn webshop: @roosfleurig.be

readMore
Influencer Yana Huremovic

Yana Huremovic

aUsJoinedIn 2021

Bosnian girl adopted by Belgium

readMore

aUsThisIsWhatWeDoItFor

Testimonial Boushra

Boushra

Berchem

De lesgever heeft het fantastisch gedaan. Ze heeft filmpjes bezorgd, dat was heel nuttig. De uitleg is prima en professioneel.

aboutHome Voetreflexoloog Basis
Testimonial Lara

Lara

Ronse

Super goede leerkracht!! Vriendelijk, gaat in op persoonlijke vragen en geeft voldoende info !!

aboutHome Bamboemassage
Testimonial Veerle

Veerle

Borsbeek

Aangename, vriendelijke docent. Bedankt voor de fijne, duidelijke lesdag, het was interessant en goed aangebracht.

aboutHome Babymassage

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0