Deze lente extra goed in je vel.. met kruiden!

27/01/2020 Thomas Verlinden

De zomer komt stilaan in zicht! Heb je nog last van wat extra pondjes en brengt de gedachte aan een bikini je nu al in paniek? Geen nood! Met voedingssupplementen geef je je dieet een extra duwtje in de rug en kun je over enkele maanden met opgeheven hoofd en een mooi figuur het strand op. Zelf ben ik een grote fan van kruidensupplementen. De positieve effecten van kruiden zijn eindeloos, maar met het oog op de zomer springen deze drie helemaal bovenuit!

1. Afslanken

Artisjokken zijn bloemknoppen van een distelplant. De artisjokbodems, of het artisjokhart, zijn een echte lekkernij én heel bevorderend voor de vetverbranding. Ook in je kruidenrekje kun je heel wat terugvinden om je te helpen afslanken. Kaneel warmt bijvoorbeeld je lichaam op, wat ervoor zorgt dat je meer energie verbruikt. Daarnaast heeft kaneel een positieve invloed op je bloedsuikerspiegel, zodat je minder trek krijgt in zoetigheden.

smoothie2 [fancy_list style="check_list" variation="green"]
 • Tip: Maak eens een smoothie met kaneel. De combinatie van vers fruit en kaneel is heerlijk en in dit geval ook nog eens gezond!

2. Weg met cellulite

Cellulite wordt onder meer veroorzaakt door ophopingen van vocht. Je kunt cellulite dus verminderen door vochtafdrijvende kruiden te gebruiken. Berkenblad, moerasspirea of heermoes zijn daar uitstekend voor. Je maakt er gewoon een lekker theetje van!

Verder moet je zeker voldoende water drinken, want hoe minder water je drinkt, hoe meer vocht je lichaam vasthoudt.

3. Detox

We verzwakken ons lichaam door te veel, te snel, te vet en te gesuikerd te eten. Dat kan leiden tot allerlei vervelende klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn of slaapproblemen. Het is dus een goed idee om je lichaam af en toe een grondige reinigingskuur te geven. En daarvoor kun je paardenbloemen gebruiken! De paardenbloem werkt urineafdrijvend en reinigt de galblaas en lever.

[fancy_list style="check_list" variation="green"]
 • Tip: Van de paardenbloem zijn de jonge bladeren het lekkerst. Leg ze voor gebruik eerst 15 minuten in zout water om wat van de bitterheid af te zwakken.

  Serveer ze vervolgens als salade met een dressing op basis van olijfolie, citroensap, zout en peper.

paardenbloem

Ook kurkuma is een ideaal detoxkruid om je lever te helpen ontgiften. Kurkuma hoort bij de gemberfamilie en wordt veel gebruikt in Indiase curry's. Het zorgt voor de typisch heldergele kleur van verschillende Indiase gerechten.

[fancy_list style="check_list" variation="green"]
 • Tip: Omdat kurkuma moeilijk in het bloed wordt opgenomen, kun je het best gebruiken in combinatie met zwarte of rode peper. Dat wordt namelijk wel goed opgenomen in het bloed.
biotoop 111

En als het wat gemakkelijker mag...

... dan is er Biotoop 111. Dat is een kruidensupplement dat al het goede van artisjok, blaaswier, Japanse nierthee en maïsstempels samenbrengt in een drinkbare vorm. Vooral het 3-in-1-effect is interessant: afslankend, vochtafdrijvend én detox. Handig wanneer je niet de tijd of middelen in huis heb om met kruiden te koken!

Wil je meer leren over natuurlijke voeding?

Om een evenwichtig voedingspatroon samen te stellen, moet je kiezen voor natuurlijke voedingsproducten. En hoe je dat doet, leer je in onze opleiding Natuurvoedingsconsulent! Schrijf je in en download een proefhoofdstuk.


cpSkillsAndSkills

 • Je kan de wensen van je klanten achterhalen aan de hand van een intakegesprek
 • Je stelt professionele natuurvoedingsschema's op en geeft lekkere recepten en handige kooktips mee
 • Je kan verschillende gezondheidsproblemen verlichten met natuurlijke voeding


Natuurvoeding, aProfession

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeG2
 • 5 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • 279.00

cContent

 • Het effect van voeding op het lichaam
 • Je spijsvertering van A tot Z
 • Alles over vitaminen, mineralen en onmisbare voedingsbestanddelen
 • Je voedingspatroon analyseren en leren begrijpen
 • Een natuurvoedingsschema opstellen
 • Natuurlijke geneeswijzen onder de loep
 • De macrobiotiek
 • De Ayurvedische voedingsleer
 • Biologische voeding
 • Vegetarische en veganistische voeding
 • Interessante voedingsweetjes en alternatieven
 • Je klanten begeleiden naar een gezondere levensstijl

blogAvailable


relatedBlogs

Schrijf met jouw talent een succesverhaal

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrière

6 vragen om jouw ideale studiemethode te bepalenpreviousLabel

Internationale Dag van het Onderwijs

nextLabel

Laat de winterblues je niet naar beneden halen!

relatedCourses


Natuurvoeding

Volg de cursus Natuurvoeding en ervaar onze leerzame praktijklessen.

studyCategories


Natuur

Koken & Bakken

Gezonde Voeding

Evenwichtig Leven

blogTags


NatuurvoedingsconsulentNatuurvoedingsadviseurNatuurvoedingGezonde voedingVoedingsadviesVoedingsdeskundigeAfslankingsconsulentSpijsverteringVitaminenMineralenVegetarischNatuurvoedingswinkelBiowinkelGroepslessenThuisstudieVolwassenenonderwijsNatuurlijke voedingOpleidingCursusAvondonderwijsSchoolAvondlessenDiplomaLessenLerenVegetariërVeganistVeganistischVeganVeggieBiologische voedingSchoonheidsschoolAvondonderwijsAvondschoolAvondlesAlternatief therapeutTherapeutische voeding

blogShare