Karolien start haar eigen fit house!

12/03/2020 Thomas Verlinden

Karolien maakt enorm graag contact met mensen. Ze koesterde altijd al een jeugddroom om ooit iets op sportgebied te betekenen voor mensen en er ook in uit te blinken. In de eerste blog ontdekte je dat ze na twaalf jaar te werken als treinbegeleidster, haar carrière een nieuwe wending gaf met een opleiding 'Life Coach'. Karolien was enorm enthousiast over de opleiding en dat smaakte al snel naar meer. Zo besloot ze om haar avontuur verder te zetten met een vervolgopleiding.

 
 
 

Een extra vervolgopleiding

 

"Ik wou altijd al iets betekenen op sportgebied en mensen aan een gezondere levensstijl helpen. Toen mijn interesse voor gezonde voeding dus weer begon te borrelen, ontdekte ik de opleiding ‘Personal Coach’ aan het Centrum voor Avondonderwijs. Die sloot eigenlijk perfect aan bij mijn opleiding ‘Life Coach’. Je leert er mensen begeleiden naar betere sportievere prestaties en je leert ook hun eetgewoonten verbeteren. Ideaal om mijn droom waar te maken."

 

Studeren in avondonderwijs? Alleen maar voordelen!

 

 

 • Je krijgt les van échte professionals: Al onze docenten zijn mensen die jaren ervaring hebben als ondernemer binnen hun vakgebied. 
 • Voor iedereen op niveau: Al onze opleidingen zijn voor iedereen toegankelijk. De cursussen zijn zeer helder geschreven op een toegankelijk niveau.
 • Kwaliteitsvolle opleidingen: Je geniet uiteraard van een kwaliteitsvolle opleiding. We zijn een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid. 
 • Je volgt les in kleine groepen.
 • Je volgt altijd les centraal in jouw buurt in één van onze campussen

 

 
 

Een eigen 'Fit House'

 

"Nadat ik deze opleidingen succesvol afrondde is mijn droom om mensen te begeleiden in sport en welzijn dan ook uitgekomen! Daarna heb ik mijn huis omgebouwd tot een eigen ‘Fit House’: Maison Joie De Vivre’."

 

"Concreet bieden we begeleiding voor sport & voeding voor mensen die op pad gaan naar de fitness. We geven bijvoorbeeld een ‘Power - Hour’ met lichte gewichten en we organiseren ook ‘BetterBodyBalance’ lessen en bootcamps die gebaseerd zijn op 'HIT training'. We werken samen met 'Herbalife24' en  'Herbalife Nutrition', een bedrijf waar we steeds dankbaarder voor zijn om mee samen te werken. Dankzij dit partnership organiseren we één keer per maand een ‘happy sunday’: een healthy ontbijt met gezonde proevertjes van Herbalife, gecombineerd met een stevige sportsessie."

 
 

Enorm dankbaar

 

Karolien sloeg een volledig nieuwe wending in met haar carrière en daar is ze nog steeds enorm gelukkig en dankbaar voor. “Ik ben het ‘Centrum voor Afstandsonderwijs' en het 'Centrum voor Avondonderwijs' enorm dankbaar voor alle kansen die ik kreeg. Al de kennis die ik zowel in mijn opleiding ‘Life Coach’ als ‘Personal Coach’ heb opgedaan, gebruik ik nu in voedingsbegeleiding om mensen beter te helpen in hun gedrag naar een gezondere levensstijl. Ik baseer me vooral op belangrijke punten als conservativiteit, werk & privé beter combineren en een beter time management.”

 
 

Wil jij ook een carrière als Personal Coach?

 

Heb je na Karolien haar verhaal ook de kriebels in je buik gekregen om met je professionele carrière een nieuwe weg in te slaan? Of wil je net zoals zij ook een opleiding 'Personal Coachof  'Life Coach' volgen? Dat kan! Bekijk een proefhoofdstuk of download een brochure. Je kan je natuurlijk ook meteen online inschrijven!


cpSkillsAndSkills

 • Je weet wat je klant fysiek aankan en stelt de verwachtingen erop af
 • Je kan een persoonlijk trainingsplan op maat opstellen en dit bijsturen waar nodig
 • Je kan gepast voedingsadvies en gerichte feedback geven


Personal Coach, aProfession

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeG2
 • 12 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • 639.00

cContent

 • De werking van het lichaam in beweging
 • Energieverbruik en bewegingsnormen
 • Conditie, kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie
 • Alles over verschillende soorten trainingen
 • Individuele trainingsschema’s opstellen
 • Blessures vermijden
 • Voedingsrichtlijnen voor sporters
 • Het gebruik van professionele apparatuur
 • Starten als zelfstandig personal coach

blogAvailable


relatedBlogs

10 studietips voor onze studenten

5 tips naar een eerste job!

Internationale Dag van het OnderwijspreviousLabel

Karolien maakt haar jeugddroom waar!

nextLabel

Kimberley gaat voor een carrière als yoga-instructeur!

relatedCourses


Personal Coach

Volg de cursus Personal Coach en ervaar onze leerzame praktijklessen.

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Persoonlijke Ontwikkeling

Evenwichtig Leven

Coaching

blogTags


Personal coachPersonal trainerGezondheidSportConditieVermagerenAfvallenBewegingsdeskundigeTrainingsadviesUithoudingsvermogenTrainingsleerGroepslessenVolwassenenonderwijsCursusOpleidingAvondonderwijsGroepslessenSportbegeleidingTrainingsschemaVoedingsschemaVoeding voor sportersUithoudingsvermogenBasisconditieKrachttrainingSportbegeleiderBegeleiding sportschoolFitnesscoachFitness begeleiderFitnessbegeleiderFitness trainerSportmotivatieBlessuresKwetsuurSportblessureSportcoach

blogShare