Kimberley gaat voor een carrière als yoga-instructeur!

18/03/2020 Thomas Verlinden

Kimberley droomde altijd al van een carrière als yoga-instructeur, maar door haar drukke studies aan het hoger onderwijs vond bleef het slechts een droom. Na haar studies wou ze eindelijk iets doen, wat ze écht wou doen. Ze besloot volop te gaan voor de opleiding Yoga Instructeur.

 
 

Een ideale uitlaatklep

 

Voor Kimberley was deze opleiding een weloverwogen keuze. "Na mijn hogere studies zat ik in de knoop met mezelf. Ging ik op zoek naar werk of ging ik nog verder studeren? Na maanden wikken en wegen, heb ik besloten om mijn bacheloropleiding af te ronden. Het werd tijd dat ik iets ging doen wat ik écht wou doen. Enkele jaren geleden maakte ik voor de eerste keer kennis met yoga en al snel merkte ik dat het voor mij een ideale uitlaatklep is."

 
 

Opleiding op maat

 

"Ik besloot om meteen te beginnen zoeken naar yogacursussen. Zo kwam ik uit bij het Centrum voor Avondonderwijs. De opleiding Yoga Instructeur sloot perfect aan bij wat ik zocht. Je leert er echt je innerlijke rust terugvinden. Je krijgt een brede waaier aan oefeningen en posities en je leert zelfs de grootste stresskippen ontspannen! Het was voor mij bovendien een droom die uitkwam, aangezien ik er pas tijd voor had na mijn drukke studies. De opleiding startte ook in oktober: een perfecte gelegenheid!"

 
 

Verloop van de lessen

 

Kimberley is ontzettend enthousiast over het verloop van de lessen zelf. "Tijdens de eerste les werden we hartelijk ontvangen door onze docente, Isabelle. We maakten kennis met de hele groep door ons in groepjes van twee aan elkaar voor te stellen. Sindsdien was er een ontzettend leuke groepsfeer. Die is sindsdien alleen maar verbeterd. Ik telde wekelijks af naar maandag om iedereen terug te zien. We zijn één groep vrienden geworden die elkaar nog regelmatig hoort."

 

"De twaalf weken zijn voorbij gevlogen. Voor mij had het gerust allemaal wat langer mogen duren. Het had zelfs een cursus van een jaar mogen zijn. Er valt zoveel te leren en te ontdekken. Op die twaalf weken tijd hebben we toch ook wel heel wat leerstof gezien."

 
 

Een leerrijke stage

 

Kimberley besloot ook om echt alle kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Via haar docente, Isabelle, ging ze yogalessen assisteren aan de Universiteit van Antwerpen. "De yogalessen (wekelijks drie uur) werden voor mij ook goed opgedeeld. Eerst deden we ongeveer anderhalf uur aan yoga 'asana', rond onze houdingen. Daarna werd er een kwartiertje pauze voorzien. De resterende tijd werd dan verder besteed aan theorie en praktijk. We hebben de geschiedenis van yoga besproken, een beetje anatomie gezien en de praktijk oefenden we met elkaar. Op deze manier werden we perfect klaargestoomd om zelf les te gaan volgen of een stage te doen."

 

"Tijdens mijn eerste les heb ik dan ook meteen bij  Isabelle gepolst voor een mogelijke stage. Zij stelde meteen zelf voor om haar te assisteren tijdens de yogalessen aan de Universiteit van Antwerpen. Ze geven daar les aan grote groepen van meer dan veertig mensen. Meer dan kleine groepjes dus! Als het dan uitkwam, heb ik daar enkele lessen geassisteerd. Op deze manier kreeg ik écht de kneepjes van het vak te pakken. Inmiddels heb ik twee keer zelf vervangingsyoga gegeven op de Universiteit. Tijdens mijn eerste les zaten er meteen 27 studenten voor mij. Dat was allemaal best spannend."

 
 

Praktijkexamen

 

Tijdens de opleiding Yoga Instructeur doe je ook een praktijkexamen. "Tijdens ons praktijkexamen hing er een heel speciale sfeer in de lucht. Iedereen was op van de zenuwen, maar tegelijkertijd hing er ook een heel vertrouwde sfeer van iedereen die elkaar steunde en aanmoedigde. Na een pauze om even te bekomen van de stress, bespraken we allemaal samen hoe het ging. Zelf had ik verschillende soorten thee meegebracht. Een andere student had thuis dan weer wat lekkers gebakken. Zo hebben we de les zalig afgesloten met thee en versnaperingen."

 

Een geweldige docente

 

"Aan het einde van de lessen, hebben we onze docente, Isabelle, natuurlijk ook uitgebreid bedankt. Als bedankje hadden we haar een ananasplant gekocht. Dat was ook een leuke verwijzing naar de lessen zelf: yogahoudingen worden asana’s genoemd, wat gelijk staat aan asanasplant.... get it? ;)"

"Isabelle was een geweldige docente. Ik heb haar een tijdje gevolgd op sociale media en ik was stiekem ook wel heel blij dat zij me opleidde. Isabelle heeft écht haar naam gemaakt in de yogawereld en geeft op vele plaatsen les. Zo wist ik zeker dat ze wist waarover ze het had en dat ze genoeg kennis had van het vak. Fun fact: ik heb mij pas ingeschreven toen ik zag dat zij de cursus ging geven. Haar naam heeft mij dus zeker mee overtuigd om deze opleiding te gaan volgen."

 

Wat brengt de toekomst?

 

Kimberley heeft veel ambitieuze plannen voor haar toekomst. "Hoe zie ik de toekomst? Voorlopig hoop ik hier en daar vervangingslessen te geven. Eens ik een stabiele vaste job heb, zou ik graag yoga teacher als zelfstandige in bijberoep worden. De vonk om les te geven is helemaal overgeslagen. Verder ga ik mij volgend jaar verder specialiseren met een opleiding Kinderyoga Instructeur en een opleiding Moeder-en Baby yoga, beide ook bij het Centrum voor Avondonderwijs. Namaste!"
 

 

Heb jij ook zin in een opleiding Yoga Instructeur?

 

Wil jij net als Kimberley ook je droom waarmaken en een opleiding Yoga Instructeur volgen of droom je zelf van een eigen yoga studio? Maak dan werk van je nieuwe carrière. Bekijk hier alvast meer informatie over de opleiding en schrijf je in! Bekijk voor meer informatie alvast een proefhoofdstuk of download de brochure. Zo weet je perfect wat je kan verwachten!

 

Studeer je liever op eigen tempo?

 

Volg de cursus Yoga Instructeur dan in thuisstudie. Je werkt perfect van thuis uit aan je professionele carrière en je toekomst. Flexibel en betrouwbaar, in élke situatie. Op het studentenplatform eCampus staat je cursus meteen voor je klaar en heb je altijd alles bij de hand op je smartphone, tablet of laptop. Je geniet van online begeleiding door een échte vakexpert. Die staat altijd klaar voor al je vragen en voor de verbetering van oefeningen. Door de persoonlijke online begeleiding ligt de slaagkans van studenten uitzonderlijk hoog. Twijfel dus niet langer en schrijf je in!


cpSkillsAndSkills

 • De verschillende yogastromingen en -stijlen? Jij jongleert er vlot mee
 • Je kan je innerlijke spanningen verminderen door simpelweg bewust adem te halen
 • Je kan je eigen yogaweg uitstippelen en volgen
 • Je kan de yogamicrobe actief verspreiden en ontspannende lessen geven


Yoga Instructeur, aProfession

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeG2
 • 12 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • 549.00

cContent

 • De verschillende dimensies van yoga
 • Hoe is yoga ontstaan?
 • Yoga als leer van harmonie
 • Yoga in al haar verschijningsvormen
 • De vele voordelen van yoga
 • Hoe helpen yoga en meditatie bij stress
 • Adem, zuurstof en prana is levenskracht
 • Hoe vind je terug energie?
 • Wat is pranayama?
 • Je eigen yogaparcours uitstippelen
 • Starten als zelfstandig instructeur yoga

blogAvailable


relatedBlogs

6 vragen om jouw ideale studiemethode te bepalen

10 studietips voor onze studenten

Wauw! Wat ziet zij er oogverblindend uit!previousLabel

Karolien start haar eigen fit house!

nextLabel

Kimberley kiest voor een opleiding Chakra-en Aura Healing!

relatedCourses


Yoga Instructeur

Volg de cursus Yoga Instructeur en ervaar onze leerzame praktijklessen.

studyCategories


Sport

Spiritualiteit & Energetische Therapieën

Gezondheidszorg & Welzijn

Evenwichtig Leven

Alternatieve Therapieën

blogTags


YogaHatha yogaRaja yogaBewustwordingMeditatieYogameditatieYogaoefeningenMindfulnessGroepslessenThuisstudieVolwassenenonderwijsOpleidingCursusGroepslessenLerenSchoolAvondonderwijsTrainingWorkshopDiplomaYoga-instructeurSchoonheidsschoolAvondschoolAvondlesYogalesYoga volgenYoga doen

blogShare