Zo vermijd je gespleten puntjes

20/11/2019 Thomas Verlinden

Niets zo vreselijk en slecht voor je haar als gesplitste uiteindes. Maar soms heb je gewoon echt geen tijd om nog maar even in de kappersstoel plaats te nemen. Deze trucjes gaan gebarsten haar en gespleten puntjes tegen en zorgen ervoor dat je lokken net iets langer stralen!

Verander je wasritueel

Door je shampoo en conditioner vooral op je uiteindes te concentreren, ben je al een heel eind op weg naar stralende en gezonde lokken. Kies ook voor versterkende haarproducten. Je haar zal er in no time minder gebarsten uit zien! Een ander trucje: spoel met koud water. Daardoor sluit je de buitenste laag en kan er niets meer aan.

Zachtjes borstelen

Voor zij die denken dat je haar kammen slecht is: mis! Door dagelijks je haar te borstelen, ga je natuurlijk aangemaakte oliën gelijkmatig over je volledige haardos verdelen. Let wel op, want nat haar borstelen kan je lokken inderdaad afbreken. Zit je haar vol klitten? Gebruik dan een ontwarrende spray. Die geeft je haar ook nog eens meer volume en glans. Win-win!

Camoufleer met olie

Als je gepluisd of statisch haar hebt, zien je lokken er vaak nog beschadigder uit. Dit verhelp je gemakkelijk door wat haarolie op je puntjes te smeren. Easy peasy! Je lokken zullen er snel weer gladder uitzien.

Minder vaak stijlen / krullen

Dit is vast de moeilijkste stap. Ladies, neem voor even afscheid van alle warmtebranders op je haar. Bye bye föhn, stijltang en krulijzer. Deze zijn echt de grootste boosdoeners voor je gespleten puntjes. Kan je toch niet zonder? Doe dan zeker wat leave-in conditioner op voor het stijlen. Tijdens het föhnen richt je de warmtestraal best op de haarwortels en het middenstuk. Je puntjes zijn brozer en zullen dus gemakkelijk verbranden.


cpSkillsAndSkills

 • Jij werkt vlot met allerlei professionele haarproducten en materialen.
 • Gezichtsvormen, haartypes,... Jij stemt je aanpak op de individuele klant af.
 • Je vertaalt de wens van de klant keer op keer in een schitterende snit.
 • Jij maakt meteen naam met jouw verzorgde en volmaakte creaties.


Kapper, aProfession

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeG2
 • 20 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • 990.00

cContent

 • Module: Hairstylist
 • Module: Dameskapsels - Kleurtechnieken
 • Module: Dameskapsels - Kniptechnieken

blogAvailable


relatedBlogs

Internationale Dag van het Onderwijs

5 tips naar een eerste job!

Schrijf met jouw talent een succesverhaalpreviousLabel

Je korte haar beu? 5 tips!

nextLabel

Gezonder snoepen met Sinterklaas

relatedCourses


Kapper

Volg de cursus Kapper en ervaar onze leerzame praktijklessen.

studyCategories


Schoonheidszorgen

Mode & Styling

Hairstyling

blogTags


KapperKapsterKappersschoolKappersopleidingOpleidingCursusStuderenSchoolLessenDiplomaGraduaatAvondschoolAvondonderwijsOnderwijsVolwassenenonderwijs

blogShare