Psychologie & Therapie

Psychologie & Therapie

Wil jij technieken als Mindfulness of NLP aanleren of meer inzicht krijgen in de menselijke psyche? Dan is een boeiende opleiding over Psychologie & Therapie dé perfecte keuze. Zo focus je je met een open blik op het welzijn van de mensen rondom jou!

Leer dankzij onze praktijkgerichte cursussen hoe jij op een professionele manier antwoorden kan geven op verschillende persoonlijke vraagstukken en mensen begeleiden op vlak van relaties, seks of hun carrière. Dankzij de begeleiding van onze docenten stoom je jezelf klaar voor nieuwe carrière waarin je anderen met jouw waardevol advies bijstaat wanneer ze voor de moeilijke beslommeringen van het leven staan.

Kies uit een van onze praktijkgerichte groepsopleidingen, virtuele lessen en thuisstudies jouw favoriete cursus. Een verstandige keuze voor een betere toekomst.

allSubthemesWithinTheme Psychologie & Therapie

beSureOfYourFuture

Het menselijke brein slaagt er al eeuwen in om wetenschappers van over de hele wereld te boeien, maar ook bij niet-wetenschappers groeit de fascinatie voor onze eigen supercomputer. Welke geheimen liggen er onder onze schedel? Kan jij die ontrafelen? Start dan nu met een cursus psychologie en neem een mentale voorsprong op je concurrentie. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

"Ikzelf vind het belangrijk dat de mensen in mijn praktijk zich regelmatig bijscholen. Dat is voor mij een kwestie om bij de les te blijven en steeds mee te zijn met alle ontwikkelingen en inzichten die zich voordoen. Zo ben je ook in alles een beetje thuis. Het voordeel is zeker dat dit via afstandsonderwijs kan gebeuren. Zo heeft iedereen de kans om een opleiding te combineren met gezinssituaties." - employerSpeaks

Psychologie & Therapie

trendsCapitalized

Mentaal welzijn en mentale weerbaarheid krijgen de laatste jaren beide meer aandacht. We zijn het er ondertussen allemaal over eens dat mentale weerbaarheid de sleutel tot geluk vormt. Landen worden gerangschikt op hoe gelukkig de inwoners zijn en overheden van over de hele wereld strijden voor gelukkigere burgers. Want gelukkige burgers zijn gezonder en presteren beter. Daarnaast zoeken we geluk ook meer dan ooit op. Het is een streefdoel an sich geworden. Een inzicht in je eigen psychologie en in die van de mensen rondom je is daarin onmisbaar. Klaar om als psychologisch expert aan de slag te gaan?

Psychologie & Therapie, hundredPercentOfTheTime

Verschillende mobiele apps en websites proberen de taak van een psycholoog op zich te nemen. Op het eerste gezicht zijn ze goedkoper en misschien werken ze wel even. Toch is een echte therapeut veel effectiever. Onderzoek na onderzoek ijvert dan ook voor therapeuten met kennis. Iemand zoals jij, dus. Psychologie is nog steeds een vakgebied waarin er veel ontdekt wordt. Op die manier begrijpen we elkaar telkens een beetje beter. Als therapeut wacht er jou ongetwijfeld een enorm boeiende toekomst, vol uitdagingen en met heel veel voldoening.

"Als therapeut besef ik heel goed dat je bijscholen noodzakelijk is. Ik kreeg de laatste jaren enorm veel sporters over de vloer. Die hadden heel specifieke noden. De cursus die ik in afstandsonderwijs gevolgd heb, heeft mij dan vaak uit de nood geholpen. Ons vakgebied staat nooit stil. Ik kan mijn collega-therapeuten dan ook aanbevelen altijd te blijven meegroeien en zelf een cursus bij de hand te nemen." - exStudentSpeaking

Louise Verbeeck
Louise Verbeeck

Vertegenwoordiger Wellnessfederatie vzw

We merken dat er veel interesse is om jezelf psychologisch verder te ontwikkelen. en om anderen te helpen. Een opleiding uit het thema helpt jezelf (en anderen) om te blijven onderzoeken en ontdekken. Het is een avontuur waarbij we onszelf en andere mensen elke dag iets beter leren kennen. We zullen bepaalde houdingen en ideeën kunnen achterlaten die ooit zo belangrijk voor ons waren of net ontdekken. Je vindt gegarandeerd het antwoord dat je zoekt!

niceToKnowHeader

  • Emoties versterken je herinneringen. Hoe groter je emotie, hoe groter de kans dat je wat je meemaakte, onthoudt.
  • Volgens verschillende studies piekt ons concentratievermogen na tien minuten. Voldoende afwisseling is dus belangrijk.
  • Dagdroom jij soms? Je bent niet alleen. Zo’n 30% van onze dag zouden we dromend doorbrengen.
  • De meeste van de keuzes die we dagelijks maken, maken we op automatische piloot. Je denkt er dus eigenlijk niet langer over na.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0