Over je studies


Algemeen

De Gezondheidsschool, onderdeel van Centrum Voor Afstandsonderwijs is een belangrijke opleidingsverstrekker op het gebied van gezondheid, wellness en coaching.

Bij ons leer je op een professionele manier je toekomstige job in de sector van gezondheid, wellness, massage en coaching. Onze cursussen werden samengesteld door zelfstandige ondernemers met jarenlange ervaring in de praktijk. Zij zullen je graag de knepen van het vak aanleren!

We werken met de meest moderne didactische materialen en ondersteunen onze studenten tijdens hun studie via het online leerplatform. Via razendsnelle servers kan je je cursus downloaden en je huistaken maken. Onze docenten verbeteren daar je huiswerk en geven je persoonlijke feedback.

Wij bieden je een totaal opleidingsaanbod om jouw carrière in de wereld van Gezondheid, Massage en Coaching een nieuwe wending te geven. Wij beschikken over alle troeven en ervaring om jouw opleiding tot een kwaliteitsvolle en onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Bekijk hier het uitgebreide aanbod aan opleidingen.

Iedereen die minimum 18 jaar is, een professioneel doel voor ogen heeft binnen de gezondheidssector en op een praktische manier een nieuw beroep of vaardigheid wil aanleren kan studeren aan onze school. Heel simpel! Wil je een nieuwe job vinden binnen de wellness, een carrièreswitch maken naar beauty of een eigen coachingzaak starten? Dan volg je les aan onze school. Je krijgt les van echte ondernemers die het vak al jarenlang uitoefenen en die hun opgedane kennis graag aan je doorgeven.

Aan onze school geven enkel zelfstandige ondernemers les die reeds jarenlang hun strepen hebben verdiend binnen de gezondheids-, wellness- en beautysector. Ze hebben allemaal minimaal vijf jaar ervaring als zelfstandig ondernemer.

Je kiest voor onze school als je les wil hebben van échte praktijkbeesten en werkpaarden! Ze leren je met veel plezier de kneepjes van het vak. Ze maken duidelijk hoe je klanten vindt en hoe je jouw zaak groot maakt.

Onze docenten zijn ook gewoon fijne mensen die enthousiast in het leven staan. Op een leuke en aangename manier geven ze les. De leeromgeving is alles behalve schools en saai.

We zijn een echt kenniscentrum waar niet alleen hard wordt gestudeerd, maar waar ook wordt genetwerkt en waar nieuwe initiatieven ontstaan.

Werk je overdag of in de week? Heb je afwisselend drukke en kalme periodes? Heb je enkel tijd in de vakantie of weet je nooit op voorhand wanneer je eens vrij bent? Dan is een thuiscursus ideaal voor jou.

Het grootste voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je maar wil. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan examen afleggen tot 5 jaar na de start van de opleiding). De opleiding is dus eenvoudig te combineren met een job en/of een gezin!

Je maakt bovendien gebruik van de meest moderne onderwijsmiddelen. Je krijgt alle leerstof via ons online studentenplatform. Je vindt er alle leerstof, taken, oefeningen, filmpjes, enzovoort. Bovendien heb je een persoonlijke docent ter beschikking die binnen de 48 uur antwoordt op al je vragen.

Tenslotte hoef je je niet te verplaatsen. Je kan lekker thuis op de bank les volgen, of op het werk of op vakantie. Overal ter wereld kan je inloggen op het studentenplatform en je docent contacteren. Enkel voor het examen moet je je één keer aanmelden op een locatie.

Iedereen die ouder is dan 18 jaar en een professioneel doeleinde voor ogen heeft kan aan onze school studeren. We hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Het merendeel van de studenten is tussen de 18 en 45 jaar oud. Maar ook mensen van meer dan negentig jaar oud hebben al les bij ons gevolgd.

Minderjarigen kunnen deelnemen mits toestemming van de ouders. Wanneer het gaat om studenten die middenjury doen, zijn er speciale regels waaraan de studenten moeten voldoen.

In ieder geval zijn onze groepen qua leeftijd altijd een mix van de samenleving. De cursisten hebben een aantal dingen gemeenschappelijk. Ze zijn ambitieus, professioneel en gedreven. Ze willen geld verdienen en carrière maken! Dat onderscheidt ons van andere scholen.

Je kan altijd via de website een gratis hoofdstuk downloaden. Je leest er ook het volledige lessenplan en de cursusinhoud.Klik hier om je gratis hoofdstuk in te kijken.
 
Wil je de cursus eens volledig doorbladeren? Dan kan dat in de gebouwen van het Centrum Voor Avondonderwijs VZW in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt. Omdat zij dezelfde handboeken gebruiken tijdens hun groepslessen kan je de cursussen daar inkijken. In Nederland ben je welkom in onze eigen gebouwen in Breda. Je kan er verder ook terecht voor volgende zaken:
  • Vragen over de cursusinhoud.
  • Vragen over de studiemethode die het best bij jou past.
  • Het inkijken van alle cursussen en handboeken.
  • Het afleggen van examens wanneer je opleiding is afgerond.

Wil je het Centrum Voor Afstandsonderwijs rechtstreeks contacteren en snel een antwoord krijgen? Maak dan gebruik van het digitaal contactformulier of van de chatbox.

Ja, je kan onze lokalen huren via de website School Te Huur. Je kan er alle lokalen bekijken en onmiddellijk boeken.

Examen & Diploma

De meeste examens zijn schriftelijk en worden afgelegd in één van de lesgebouwen van het Centrum Voor Avondonderwijs VZW in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt. Eén van hun medewerkers downloadt het examen van onze server en begeleidt je naar een klaslokaal waar je examen aflegt. Je mag je boeken en gsm niet mee naar binnen nemen. Wanneer je klaar bent, wordt het examen door de medewerker ingescand en op onze server gezet. De docent kan het examen dan onmiddellijk downloaden en binnen de 48 uur verbeteren. Wanneer je geslaagd bent, verschijnen je punten automatisch op het studentenplatform. Je diploma wordt dan opgemaakt en verstuurd via de post.

Je kan in Nederland ook examen afleggen in de gebouwen van het Centrum Voor Afstandsonderwijs in Breda.

In sommige gevallen kan je ook gewoon thuis op de pc examen afleggen. We checken dan via camera- en geluidsopnames of je al dan niet spiekt.

Volg je een groepsles? Dan leg je steeds de laatste les van je opleiding examen af. Jouw docent geeft hier aan het begin van de cursus de nodige uitleg over.

Inschrijven
Inschrijven gaat gemakkelijk en snel:
  • 1. Ga naar het online inschrijfformulier.
  • 2. Vul je gegevens in en selecteer de opleiding die je wilt volgen.
  • 3. Kies een betaalmethode (overschrijving, iDeal, MasterCard of Visa) en rond de inschrijving af.
Wanneer je betaling bij ons binnen is, krijg je binnen een werkdag een bevestiging van je inschrijving en van je betaling.
Stage lopen

Een stage is zeker en vast mogelijk. Bij sommige specifieke cursussen is het verplicht, maar bij het merendeel is het een optie. Op onze website vind je bij praktische informatie op de pagina van je cursus snel terug of er een verplichte stage aan jouw opleiding gekoppeld is. Ben je al ingeschreven? Dan vind je op je eCampus alle informatie over jouw stage, examen en diploma. 

Contact opnemen

Je kan met ons contact opnemen via het contactformulier of via de chatfunctie op deze website.

Vacatures

Wil je online lesgeven aan de Gezondheidsschool? Dan moet je tot de besten in je vakgebied behoren. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer in bijberoep of 3 jaar ervaring in hoofdberoep. Je hebt een geldig ondernemingsnummer. Didactische ervaring is een must.

We hebben een speciale recruteringsprocedure op afstand via Skype of via de pc. Je kan -indien je dat echt wil- ook een afspraak maken met één van onze medewerkers in de kantoren van het Centrum Voor Avondonderwijs in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt. Na een eerste kennismaking wordt de verdere sollicitatieprocedure toegelicht.


Over de algemene voorwaarden


Algemeen

De algemene voorwaarden vind je onderaan deze pagina terug in de footer (onder juridische informatie).

Inschrijven
Inschrijven doe je het makkelijkst online via deze website. Je hoeft je niet te verplaatsen naar één van onze gebouwen. Je kan je onmiddellijk online inschrijven en het lesgeld betalen via een beveiligd inschrijvingssysteem.
 
Wanneer we je inschrijvingsgeld goed hebben ontvangen, krijg je onmiddellijk toegang tot het online studentenplatform. Je kan je cursus dan onmiddellijk downloaden en met je studie beginnen. Enkele dagen later ontvang je via de post ook een afgedrukt exemplaar van je boek.
 
Wil je toch op voorhand de cursussen komen inkijken? Dan kan dat op één van de secretariaten van het Centrum Voor Avondonderwijs VZW in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt.
Centrum voor Afstandsonderwijs is een erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Dit wil zeggen dat je voor al onze professionele opleidingen (uitgezonderd de hobby-cursussen) gebruik kan maken van deze tegemoetkomingen, indien je voldoet aan de voorwaarden. Klik snel op de links om te ontdekken of je in aanmmerking komt voor max. €250 aan opleidingscheques per kalenderjaar, of tot 30% subsidiëring van het inschrijvingsgeld via de ondernemingsportefeuille.*
 
Daarnaast kan je steeds gebruik maken van onze eigen ondernemerskorting, of korting krijgen als je aan gezinsstuderen doet, een All-you-can-study traject volgt, of je inschrijft voor een Allround-opleiding.
 
Wil je bovendien steeds op de hoogte zijn van de laatste acties? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en profiteer van talrijke voordelen!
 
*De opleidingscheques en de KMO-portefeuille zijn onderling niet cummuleerbaar. Je kan ze afzonderlijk echter wel combineren met tijdelijke kortingsacties op de website. Heb je hierover vragen? Contacteer ons dan even telefonisch op het nummer 03/292.33.30 of stuur een mailtje naar info@centrumvoorafstandsonderwijs.be