Onze taken

Als beroepsvereniging verdedigen we de belangen van onze leden tijdens onderhandelingen met de overheid en andere instanties. We ondersteunen de verdere professionalisering van de sector en stimuleren initiatieven die een positieve impact hebben op de sector. Daarnaast ijveren we voor consequente wetgeving, lagere belastingen en een verlaagd BTW–tarief van 6% op alle diensten die te maken hebben met beauty, wellness en coaching.

We verzoenen de belangen van de wellnesssector met die van de medische sector, cultiveren contacten met banken zodat de financiële sector meer vertrouwen krijgt in onze branche, en onderhouden nauwe banden met de media om de sector positief in de spotlights te zetten bij het grote publiek.

Daarnaast bevorderen we de contacten en de samenwerking tussen onze leden, helpen we leden met de opstart van hun zaak en geven we hen gratis juridisch en boekhoudkundig advies. We hebben bovendien een online platform dat wellnesswerkers en klanten samenbrengt.

Dragen we ons merk uit als referentie en kwaliteitslabel binnen de sector. We controleren onze leden en opleidingspartners aan de hand van zorgvuldige audits.


Onze activiteiten

Om onze strategische visie om te zetten in de praktijk organiseert de federatie daarnaast een hele waaier aan activiteiten. We organiseren o.a. informatieve vakopleidingen, interactieve discussieavonden en leuke workshops.

We ondersteunen ook beauty- en wellnessbeurzen. Zo brengen we onze leden dichter bij elkaar en helpen we hen om te netwerken, contacten te leggen en professionele partners te zoeken. Daarnaast publiceren we regelmatig een nieuwsbrief en een ledenblad. Op die manier blijven onze leden op de hoogte van de nieuwste trends en de laatste ontwikkelingen op het vlak van beauty, wellness en coaching.

Tenslotte organiseren we ook groepsaankopen om onze leden te laten profiteren van kwaliteitsvol materiaal aan scherpe prijzen.

De Wellnessfederatie promoot geen individuele leden. Wij verdedigen de belangen van al onze leden op een gelijkwaardige manier. Daarnaast nemen we het ook op voor de belangen van de beauty-, wellness- en coachingsector in het algemeen.


NACE-CODES